Over mij

Mijn naam is Eva Ghysels en ik ben al heel mijn leven gefascineerd door het leven en hoe we als mens onze weg hierin kunnen vinden. Het leven is vaak een zoektocht, een reis met bestemming ‘onbekend’. Het brengt je langs paden en wegen die fascinerend en leerrijk zijn. Maar soms ligt je route vol hindernissen en obstakels. Vol moed bewandel je paden die later doodlopend blijken te zijn of word je ongewild meegevoerd in de stroom van snelwegen terwijl je eigenlijk op zoek bent naar een rustig wandelpad. Tijdens deze bijzondere reis heb je vaak reisgezellen mee op weg. Sommigen blijven je hele leven lang naast jou, anderen komen af en toe op je pad, nog anderen nemen voorgoed afscheid. Tijdens gelukkige momenten is het gemakkelijker om naar anderen uit te reiken, maar wanneer het slechter met je gaat, kan het leven best eenzaam lijken. Wanneer je de weg kwijt bent kan de stap naar psychotherapie groot en onveilig lijken. Het kan je wel de ruimte bieden om in een veilige omgeving je obstakels te exploreren en aan te gaan. Samen proberen we terug in contact te komen met wie jij bent en welk pad jij wil bewandelen. We gaan op zoek naar wat voor jou belangrijk is en hoe je kan loskomen van oude routes die nieuwe bestemmingen in de weg staan. Als therapeut zal ik dan naast je staan en gaan we een klein eindje samen op weg.

Je kan bij mij terecht voor de meest uiteenlopende problemen en klachten. Hieronder kan je een aantal voorbeelden vinden van vragen waarmee je kan worstelen, maar deze lijst is zeker niet volledig:

  • Zit je vaak te piekeren, ben je gespannen of slaap je slecht?
  • Voel je je anders, alleen of onzeker?
  • Lig je in conflict met je partner, familie of vrienden?
  • Heb je het moeilijk om contacten aan te gaan?
  • Loopt het moeilijk op het werk of ervaar je faalangst in de dingen die je onderneemt?
  • Word je overspoeld door angsten die je leven bepalen?
  • Ben je door iemand gekwetst en kun je dit maar niet verwerken?
  • Geraak je niet over je verdriet na wat je overkwam?

Ik werk vooral individueel met (jong)volwassenen, maar wanneer nodig kunnen belangrijke personen voor jou bij de sessies betrokken worden. Wanneer woorden tekortschieten of te moeilijk zijn om uit te spreken, kunnen we ook kunstzinnig aan de slag gaan. Tijdens een eerste gesprek geef ik wat meer info over de wijze waarop ik werk en krijg jij de tijd en ruimte om aan te geven wat jouw verwachtingen zijn. Pas als het helemaal goed en veilig voelt, gaan we van start.

Wil je graag wat meer info of een afspraak maken, dan kan je mij bereiken via telefoon of email.

Contactgegevens

0494/632.384
evadegetijden.be

Opleiding

2001-2007Klinische psychologie (KULeuven)
2017-2020Kunstzinnige therapie (Art of Eden)
2022-Graduaat Gestaltpsychotherapie (IVC, VIVES Hogeschool)
Ik ben erkend door de psychologencommissie, erkenningsnummer: 832123577